Seniorrådet foreslår billigere Flextur

Læserbrev Frederiksborgs Amt Avis, 19. januar 2021

Mange ældre gangbesværede borgere har via e-mail responderet på læserbrevet

     ”Seniorrådet ønsker busstoppested ved Skovgården”

som blev bragt i både Frederiksborg Amts Avis og i Uge-Nyt forleden. Tak for jeres mails.

Formanden for kommunens Infrastruktur- og Trafikudvalg Flemming Rømer har velvilligt deltaget i debatten og svaret på spørgsmål. Tak til Flemming.

Flemmings konklusion er desværre, at det bliver for dyrt at oprette en busrute og dermed stoppested ved Rehabiliterings-og Plejecenter Skovgården og det tilknyttede sundhedshus m.m. Begrundelser og prisberegninger kan læses (på nettet) i referater fra kommunens fagudvalg.

En anden begrundelse er, at det nuværende Byråd har bestemt, at der I deres valgperiode i området kaldet Humlebæk Syd ikke må bygges yderligere ud … bortset fra Skovgården.

Der er ca. 500 meter fra nærmeste busstoppested til Skovgården. 500 meter er standardafstanden mellem to busstoppesteder, men afstanden til Skovgården er ikke en standard. Patienter og pårørende til plejecentret er ofte dårligt gående. Ansatte og raske besøgende kan nok gå de ca. 1000 meter tur-retur.

Derfor henvises der til brug af Movia Flextrafik. Movias ture opdeles i seks typer ture. De fem af disse ture kræver visitation dvs. betalingstilskud og koordination fra kommunen.

Hvis man ikke ”er dårlig nok” til at blive visiteret til en af de fem typer ture, eller hvis man helst vil klare sig selv, kan man benytte den 6. type tur, der kaldes Flextur. Den kan benyttes af alle, og den kører fra din egen boligs kantsten til f.eks. Skovgårdens hovedindgang. Man kan bestille denne type transport via nettet eller via telefon eller ved henvendelse til kommunen.

I Fredensborg Kommune koster det 36 kr. pr. tur op til 10 km. Dette beløb kaldes ”Grundtakst”. Flere af omegnskommunerne giver et tilskud til den type ture, så taksten sænkes til 24 kr. Dette beløb kaldes ”Kommunetakst”. Kommunerne kan i Byrådet selv fastsætte denne takst.

Seniorrådet foreslår Byrådet at indføre kommunetakst, altså 24 kr. per Flextur inden for kommunegrænsen

Dette kunne evt. indføres midlertidigt for Flexture til og fra Skovgården, for der er vel ingen i Byrådet, der mener, at 500 meters gåafstand til et Rehabiliterings- og Plejecenter, sundhedsklinik m.m. er en god permanent ordning?

Michael Huusom
Kokkedal
Medlem af Seniorrådet

Om admin

admin er synonym for webmaster Niels Søndergaard. Fredensborg Seniorråd er ikke ansvarlig for indholdet af dette læserbrev, udtrykte meninger står alene for forfatterens regning.
Dette indlæg blev udgivet i Læserbreve. Bogmærk permalinket.