Jeg er så GLAD for min træning …

Læserbrev i Uge-Nyt 5. maj 2021 af Michael Huusom

Læseren kender sikkert melodien, hvor Poul Kjøller synger om sin cykel … 

I denne sammenhæng drejer det sig også om at cykle, men kun som opvarmning på en stationær motionscykel i træningslokalet på Plejecenter Lystholm i Fredensborg.

Efter 10 minutters cykelopvarmning går holdets 6 deltagere, to gange om ugen … under kyndig ledelse af to af kommunens fysioterapeuter … i gang med de 5 øvelser i GLA:D programmet. (Grundet Coronasmittefaren er vi kun 6 på holdet).

GLA:D er forkortelsen for Godt Liv med Artrose i Danmark og er oprettet af kyndige specialister på området ”gigt i knæ og hofter”. Programmet/øvelserne anvendes/har været anvendt af mere end 57.385 personer i Danmark (jeg er nemlig selv nr. 57.385).

At deltage er gratis. I vores Kommune kan du som borger deltage i GLA:D programmet hvis du er pensionist (65+) og har daglige smerter i dine knæ eller hofter grundet artrose. Det startes hold 4 gange om året, og formålet med den forebyggende træning er at deltageren får viden og redskaber til at klare hverdagen lettere og reducere smerter, således at vedkommende kan leve et godt og aktivt liv med artrose og udskyde eller eventuelt helt undgå operation. Tilbuddet kræver henvisning fra lægen og visitering fra kommunen, og borgere med andre kroniske sygdomme prioriteres. Husk … hver tredje borger over 65 i vores kommune ”lider af” en eller flere kroniske sygdomme. Husk også, at slidgigt i knæ og hofter ikke kan helbredes … kun opereres/erstattes med ”metal”.

Jeg ved ikke hvorfor mine holdkammerater deltager, men jeg faldt i efteråret 2020 og slog venstre knæ slemt. Efter lægebesøg, røntgen af knæ og hofter, lægelig konstatering af slidgigt i begge knæ og hofter er jeg nu (april 2021) ”med på holdet”.

Er Der en morale med historien? Ja … ”Mand” dig op … gå til lægen!

Michael Huusom
Medlem af Seniorrådet

Om admin

admin er synonym for webmaster Niels Søndergaard. Fredensborg Seniorråd er ikke ansvarlig for indholdet af dette læserbrev, udtrykte meninger står alene for forfatterens regning.
Dette indlæg blev udgivet i Læserbreve. Bogmærk permalinket.