Niels Søndergaard

Niels Søndergaard

Jeg har arbejdet det meste af mit liv i det private arbejdsmarked som civilingeniør, men er nu efterhånden ved at være helt pensioneret. Per Gyrum Jeg har senest haft et midlertidigt arbejde som fysik/kemi lærer for to 8. klasser – på Per Gyrum Skolen –  4 timer om ugen.

Jeg stillede op til Seniorrådet for 5 gang i Fredensborg Kommune i november 2021, her fik jeg 315 stemmer og blev valgt til Seniorrådet for de næste 4 år. Jeg vil takke de 314 mennesker, som stemte på mig rigtigt meget. Jeg er meget glad for, at 314 mennesker har tillid til, at jeg kan gøre noget for at hæve livskvaliteten for mennesker over 60 år her i kommunen. Jeg har været medlem af Seniorrådet i (2006-2009), (2014-2017) og (2018-2021) og forventer, at denne periode (2022-2025) er den sidste, jeg vil være med i.

AES logo rgbJeg også blevet valgt til bestyrelsen i Ældre Sagen i Fredensborg Kommune, hvor jeg så også kan arbejde for min vision om et bedre liv for mennesker i mit nærområde. Jeg er ansvarlig for IT, og dermed leder af IT undervisningen og en ugentlig IT-Café i Kokkedal for Ældre Sagen. Ældre Sagen har i samarbejde med Nivå Bibliotek startet en IT-Café op på Nivå Bibliotek.


molekyle

kemi …..

Jeg er uddannet på kontor, som kommunalassistent hos Stadsingeniøren i   Københavns Kommune (5 noget trælse år af mit liv — jeg tror ikke, at jeg  rigtigt egnede mig til at være offentlig ansat — men min mor mente, at det var prestige givende, og så gav det jo osse ret til pension). 
Jeg er så senere uddannet cand.polyt. (civilingeniør) på Danmarks Tekniske Universitet med specialbetegnelsen kemi — jeg lavede speciale i kvante-kemiske beregninger på biologiske systemer. Kemi viste sig dog at være kedeligt, så jeg har altid arbejdet inden for IT, hvor jeg så til gengæld er autodidakt.

Jeg blev i 1970 gift med jordens sødeste pige (og hende er jeg heldigvis stadigvæk gift med, selvom det undertiden er næsten umuligt for mig at forstå, at hun har kunnet holde mig ud i alle de år).

Jeg har en del forskellige interesser heriblandt politik, samfundforhold, fysik, matematik, kognitiv psykologi, computer programmering, musik, litteratur og actionfilm i fjernsynet.

UnknownJeg er — som langt de fleste danskere — opdraget i en kristen kultur, så det kan ikke undgås, at jeg bærer meget præg af den protestantiske kristendoms holdninger og moral. Jeg har ikke selv nogen tro, men har stor respekt for de mennesker, som har en personlig tro (når bare de kan lade være med at prøve at omvende mig).

For dem med astrologiske interesser (som jeg ikke deler), så er jeg født i Tyrens tegn, med hvad det nu måtte betyde.


Personerne på billederne herunder er det nærmeste, jeg kommer idol dyrkelse, hvem de forskellige personer på billederne forestiller, er op til læseren selv at regne ud. Som en lille hjælp, har jeg dog givet titlen på de enkelte billeder.

mine idoler

magien, morskaben, videnskaben, fotografen, kunsten og fantasien

Jeg er – hvis jeg selv skal sige det – et ret følsomt og dog alligevel rationelt menneske.


4_300

Sund kost

Jeg kan ret godt lide mad, men jeg synes ikke, at “organiserede melklumper” (pasta) er rigtig mad. Faktisk er jeg ikke ret glad for mad, som i sin oprindelse stammer fra græs (hvede, rug, havre, byg, ris og majs). Ud over det med melklumperne, er jeg stor tilhænger af etnisk mad, og har altid gjort mig umage for at spise den mad, som var den lokale specialitet, hvor jeg end måtte have været. Det er faktisk kun tre ting her i verden, hvorom jeg véd, at det kan jeg ikke lide at spise:

1. æg på rugbrød (det stinker af svovlbrinte)
2. stegt lever (det smager og føles som råddent viskelæder)
3. røget muslinger i olie (det er overordentligt kvalmt).


Image 28-10-2015 at 17.40

mennesker

Jeg har mit helt eget sæt af fordomme overfor mange forskellige ting og mennesker, men efterhånden som årene går, synes de at blive mere og mere afvigende fra, hvad jeg ser andre mennesker har af fordomme, så måske en dag bliver jeg en rigtig original…..

Det er min fulde overbevisning, at der skal være plads til alle mennesker (uafhængigt af deres oprindelse, religion, alder, sprog, hudfarve, køn eller politiske overbevisning) på lige præcis det sted, hvor den enkelte person har lyst til at være.
Det er — for mig — dog en betingelse for at være her i vores land, at de selv skal de tage ansvar for deres eget liv og ikke ligge andre til last. Dybest nede handler det — for mig — om, at alle mennesker skal kunne bestemme (og dermed også tage ansvar) over deres eget liv. Det er dog vigtigt, at vi — i fællesskab — tager ansvar for de mennesker, som har behov for vores hjælp.

Sic Semper Tyrannis

….og så (fordi jeg ka’ \LaTeX):

i\hbar\frac{\partial}{\partial t}\left|\Psi(t)\right>=H\left|\Psi(t)\right>