Det drejer sig om boliger – men hvilke boliger? Opus 1

Debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis 2. oktober 2017
af Grethe Troensegaard

Hvis en ældre borger, der bor på 3. Sal i en beboelsesejendom, ikke længere kan klare trapperne, er der få muligheder for at flytte til en anden bolig.

Hvorfor? Jo, der mangler i allerhøjeste grad elevatorer i Fredensborg kommunes bygningsmasse.

Der mangler også tilbud om at flytte ind i bofællesskab – som vi heller ikke har mange af. hvorfor nu det? Det skyldes, at det ikke er muligt at flytte ind i et bofællesskab, f.eks. i Humlebæk, hvor du er fyldt 50 år.

Det henviser vores ældre beboer i Humlebæk til at flytte til Louiseparken (et privatejet boligselskab) eller søge at blive visiteret til en ældrebolig. I første tilfælde er der tale om forholdsvis nye boliger med elevator. Disse boliger ligger i et prisleje, der ikke svarer til en folkepensionists økonomi.

For ca. 10-12 år siden undersøgte Seniorrådet, hvorledes man f.eks. i København og Frederiksberg har løst problemet med manglende elevatorer. Denne undersøgelse resulterede i en kontakt til dels kommunen, dels det sociale udvalg og dels til Humlebæk Boligselskab, for at overtale boligselskabet til at indrette elevatorer i ”Enebærhaven”. Det tog ca. 10 år at realisere projektet, og det er ikke alle opgange, der har fået elevatorer.

Grethe Troensegaard
Medlem af Fredensborg Seniorråd

Grethe Troensegaard

Om Grethe Troensegaard

Fredensborg Seniorråd er ikke ansvarlig for indholdet af dette læserbrev, udtrykte meninger står alene for forfatterens regning.
Dette indlæg blev udgivet i Læserbreve. Bogmærk permalinket.