Kommunen med den bundsolide økonomi?

Læserbrev i Uge-Nyt (lokalavisen for Fredensborg Kommune – 18. december 2017)
 
Kommunevalget er forbi, og det er så blevet dagligdag igen.
 
Økonomiudvalget i vores kommune har fået at vide — fra Økonomi- og indenrigsministeren — at Fredensborg Kommune ikke må optage lån i 2018 (der var nu heller ikke megen tale om, at Fredensborg Kommune skulle låne penge i 2018 under valgkampen). Dette har bevirker at kommunen, så bliver “nød” til at låne yderligere 14,2 millioner her i 2017.
 
Med administrationens anbefaling vil der så i 2017 brutto blive afdraget 53,0 mio. kr., mens bruttolåntagningen vil udgøre 46,9 mio. kr. Dermed udgør nettoafdraget på kommunens ordinære gæld 6,1 mio. kr. i 2017.
 
Det skal bemærkes, at der i 2017 også er budgetteret med lån til energi- og klimainvesteringer på 18,7 mio. kr. Hvis lånene til klimainvesteringer optages fuldt ud, vil kommunens samlede gæld stige med 12,6 mio. kr.
 
Hovsa, skulle vi ikke “høvle” af på gælden?
 
Så facittet bliver så, at det venstrefløjen talte om, ikke var at nedbringe gælden, men at yderligere at forgælde os med 12,6 millioner i 2017.
 
Det er så ikke det hele.
Kommunen kan på nuværende tidspunkt allerede se, at der vil mangle 20 millioner i 2018, så det løfter man så bare ud af kassebeholdningen.
 
Ja — ja, så længe varede det altså med den “bundsolide økonomi”. 
 
Kilde: Referat af økonomiudvalgsmøde den 11. december 2017 (fandens fødselsdag)
Niels Søndergaard

Om Niels Søndergaard

Niels er webmaster og kasserer i Seniorrådet og medlem af IT/Komms og Social- og Sundhed grupperne. Fredensborg Seniorråd er ikke ansvarlig for indholdet af dette læserbrev, udtrykte meninger står alene for forfatterens regning.
Dette indlæg blev udgivet i Læserbreve. Bogmærk permalinket.