Plejecenter isoleres

Læser brev sendt til Uge-Nyt og Frederiksborg Amts Avis
af Michael Huusom

Beboerne på det nye plejecenter i Humlebæk Syd får ingen naboer, ingen aktiviteter i nærheden, ingen børn og unge der leger i området,
De ”udsatte” ældre bliver, ligesom i gamle dage på Grønland og hos andre naturfolk, sat helt uden for fællesskabet … når de var uhelbredeligt syge eller døende.

Det besluttede byrådet mandag aften den 25. september 2017.

For kun tre år siden, da planen var at placere plejecentret klods op ad Baunebjergskolen, udtalte de samme folkevalgte i byrådet mange fine ord om samspillet mellem plejehjemmet og livet omkring skolen, børnene, trafikken; man talte om fælles aktiviteter, fælles arealer og meget andet på tværs af generationerne. Jeg ved det, jeg var selv med til alle borgermøder og som næstformand i både Seniorrådet og i Ældre Sagen selv medlem af de medborgerudvalg, som skulle udtrykke borgernes stemme.

Pludselig og uden varsel, i hvert fald for vi ”almindelige borgere” der deltog i borgergrupperne, besluttede byrådet, at det nye plejecenter nu skulle placeres i det såkaldte Humlebæk Syd område. Et område der tidligere var udlagt som beboelsesområde med ca. 1100 boliger, men som byrådet bl.a. den 24. april 2016, efter utallige protester fra Humlebæk Syds ”grønne fanklub”, stadfæstede til: Ud over plejecentret skal området for nuværende ikke udbygges.

På byrådsmødet mandag aften blev det besluttet, at denne formulering ikke var stærk nok.
For nuværende blev bl.a. ændret til: Tidligst om 4 år.
Flere medlemmer af byrådet ville endog standse byggeri og udvikling i Humlebæk Syd i rigtig lang tid … ja, helt op til 40 år.

Skulle læseren få lyst til at læse kommunens ældrepolitik, værdighedspolitik, kvalitetsstandarder for beboere på vore plejecentre og den slags fine ord, så vil kontrasten og konflikten mellem byrådets beslutninger om et ”isoleret plejecenter i udkants Humlebæk” træde tydeligt frem.
Det er en skam, og ikke værdigt for vore kommende plejehjemsbeboere.

Michael Huusom
Havrevænget 208
2980 Kokkedal
Næstformand i Seniorrådet og Ældre Sagen
Byrådskandidat Borgernes Stemme

Michael Huusom

Om Michael Huusom

Michael er Formand for Seniorrådet
Dette indlæg blev udgivet i Læserbreve. Bogmærk permalinket.